Καλυβιώτης, Αθανάσιος (2020) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού "γκούντα" που πωλούνται επί ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG18_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων τυριού Gouda, που πωλούνται επί ζυγίω στα καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας. Με τυχαία επιλογή αγοράστηκαν 6 δείγματα τυριού Gouda και με πειραματικές αναλύσεις προσδιορίστηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών. Πιο συγκεκριμένα, στα δείγματα αρχικά μετρήθηκε η τιμή της ενεργού οξύτητας (pH), ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας των δειγμάτων σε γαλακτικό οξύ, πρωτεΐνες, λίπος τέφρα και χλωριούχο νάτριο. Με το πέρας των αναλύσεων συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματά τους και συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα προηγούμενων ερευνών. Η μελέτη έδειξε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων της εργασίας μας και των υπολοίπων ερευνών, καθώς και με τις διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Τυρί Gouda, Χημική σύνθεση, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Διατροφική αξία |
Subjects: | Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 01 Dec 2020 11:12 |
Last Modified: | 01 Dec 2020 11:12 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10709 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |