Μακρής, Γεώργιος (2020) Η καλλιέργεια σπαραγγιού στο τυχερό Έβρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG10_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα σπαράγγια Τυχερού του Ν.Έβρου τα τελευταία περίπου είκοσι έτη από προμηθεύτριες χώρες, με σημαντικότερη την Γερμανία καθώς και άλλων χωρών της Ε.Ε που προστέθηκαν στο πελατολόγιο, δημιούργησε επιτακτικά την ανάγκη για σχετική επιστημονική έρευνα και πρακτική πληροφόρηση. Το σπαράγγι είναι ένα λαχανικό, μια πολυετή καλλιέργεια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπου η καλλιέργεια του αλλά και η κατανάλωση του ως νωπό ή μεταποιημένο, είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιμέρους θέματα που καλύφθησαν στην παρούσα εργασία περιλαμβάνουν την παρουσίαση και ανάλυση των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει ο παραγωγός για την καλλιέργεια του σπαραγγιού, έως την επεξεργασία του στα συσκευαστήρια. Απώτερος σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση όλων των παραγόντων που συνιστούν τη δημιουργία μιας πετυχημένης καλλιέργειας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου εξετάζουμε αρχικά την ιστορία του σπαραγγιού, τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, κλπ.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδόπουλος Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Σπαράγγι, Καλλιέργεια, Ασθένειες σπαραγγιού, Τυχερό Έβρου, Συσκευασία σπαραγγιού |
Subjects: | Σ > Σπαράγγια |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 18 Nov 2020 11:27 |
Last Modified: | 18 Nov 2020 11:27 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10681 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |