Σχεδίαση και υλοποίηση συστήματος με Arduino, ασύρματη διεπαφή bluetooth και wifi, επικοινωνία με smartphone και δημιουργία εφαρμογής για λειτουργικό android.

Λάσκαρης, Δημήτριος and Κύρκος, Σωτήριος (2020) Σχεδίαση και υλοποίηση συστήματος με Arduino, ασύρματη διεπαφή bluetooth και wifi, επικοινωνία με smartphone και δημιουργία εφαρμογής για λειτουργικό android. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI22_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια υλοποίηση όπου χρησιμοποιούνται διάφορες ασύρματες τεχνολογίες για την επικοινωνία υπολογιστικών συστημάτων. Ασχολείται, από την μια πλευρά με την διασύνδεση μιας πλακέτας Arduino MKR1000 σε μια ζώνη μέτρησης καρδιακών παλμών (Adidas Mi Choach). Από την άλλη πλευρά, ασχολείται και με την διασύνδεση του συστήματος με το Διαδίκτυο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα προώθησης δεδομένων σε μια εφαρμογή που έχει υλοποιηθεί σε περιβάλλον Android. Χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο ασύρματης διασύνδεσης “Bluetooth Low Energy” (Bluetooth 4.0), αλλά και Wi-Fi. Επίσης, υλοποιείται ένα σύστημα μοντέλου Client – Server μεταξύ του μικροεπεξεργαστή και της εφαρμογής Android. Τέλος, υλοποιείται μια εφαρμογή Android, η οποία λειτουργεί μέσω διαδικτύου. Συνοψίζοντας, η εργασία παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φωτιάδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Μικροεπεξεργαστής, Arduino, Μέτρηση καρδιακών παλμών, Bluetooth Low Energy, Wi-Fi, Android.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μ > Μικροελεγκτές
Υ > Υπολογιστικά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Nov 2020 10:01
Last Modified: 12 Nov 2020 10:01
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10675

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top