Προσομοίωση της τεχνολογίας VPN σε συνδυασμό με routing πρωτόκολλα για την διασύνδεση εταιρειών πάνω από το Internet με το εργαλείο GNS3

Κόμπουλης, Νικόλαος (2020) Προσομοίωση της τεχνολογίας VPN σε συνδυασμό με routing πρωτόκολλα για την διασύνδεση εταιρειών πάνω από το Internet με το εργαλείο GNS3. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI18_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η μεγάλη εξάπλωση των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών διαπιστώνεται από την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και την ευρεία αποδοχή της κινητής τηλεφωνίας από τους χρήστες. Είναι πλέον φανερό, ότι η σύζευξη των δύο αυτών τεχνολογιών, ανοίγει νέους ορίζοντες στη μορφή της επικοινωνίας. Στις μέρες μας, η ανάπτυξη και η εξέλιξη των δικτυών και γενικότερα της τεχνολογίας, γίνεται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι ανάγκες των χρηστών και ειδικότερα των μεγάλων επιχειρήσεων, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Το διαδίκτυο υπάρχει παντού γύρω μας. Από μια απλή χρήση κινητού τηλεφώνου για την αποστολή ενός μηνύματος και την πραγματοποίηση μιας κλήσης, μέχρι και μεταφορά μεγάλων όγκων δεδομένων, πού ταξιδεύουν μέσα από διάφορες συσκευές. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και αξιοπιστία σε κάθε σύνδεση. Τα διαφορά πρωτόκολλα ασφαλείας όπως το IPSec, αλλά και πρωτόκολλα δρομολόγησης, όπως το OSPF, είναι αυτά που μας βοηθούν να στήσουμε ένα ασφαλή και αξιόπιστο δίκτυο. Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση των βασικών εννοιών της δρομολόγησης, αλλά και των εργαλείων απομακρυσμένης διασύνδεσης όπως το VPN. Η διεξαγωγή των προσομοιώσεων, που δημιουργήθηκαν για την εργασία, αναπαριστούν το δίκτυο μια εταιρείας και την διασύνδεση της πάνω από το Internet με κάποια απομακρυσμένα γραφεία. Για την δημιουργία του δικτύου χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο GNS3.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: OSPF, Δρομολόγηση, Backbone area, VRRP, IPsec, VPN, Διασύνδεση δικτύων.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Π > Πρωτόκολλα
Τ > Τηλεπικοινωνία
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 05 Nov 2020 07:41
Last Modified: 05 Nov 2020 07:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10661

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top