Χρηματοοικονομική ανάλυση συνεταιριστικών τραπεζών της Ελλάδος μετά από συγχωνεύσεις και εξαγορές

Κουρλή, Χρυσούλα (2019) Χρηματοοικονομική ανάλυση συνεταιριστικών τραπεζών της Ελλάδος μετά από συγχωνεύσεις και εξαγορές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX119_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η πραγματοποίηση χρηματοοικονομικής ανάλυσης των συνεταιριστικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ειδικότερα, σκοπός της εν λόγω μελέτης είναι η ανάλυση της διαχρονικής πορείας των βασικότερων λογαριασμών των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσης των υπό εξέταση συνεταιριστικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αρχικά γίνεται μία θεωρητική προσέγγιση σχετικά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα, του συνεταιρισμού και της συνεταιριστικής τραπεζικής. Κύριος σκοπός της μελέτης είναι η πραγματοποίηση της ανάλυσης των οικονομικών καταστάσεων των συνεταιριστικών τραπεζών που έχουν εξαγοραστεί ή συγχωνευτεί με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επιπρόσθετος σκοπός της μελέτης αυτής είναι η διατύπωση μελλοντικών προτάσεων και η εκτίμηση των προοπτικών των υπό εξέταση συνεταιριστικών τραπεζών. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αφορά την δευτερογενή έρευνα και πρωτογενή έρευνα. Όσον αφορά τη δευτερογενή έρευνα έγκειται στην βιβλιογραφική ανασκόπηση, η οποία επιτυγχάνεται με την παρουσίαση δευτερογενών στοιχείων που προέρχονται από επιστημονικές μελέτες της διεθνούς αρθρογραφίας και έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Η πρωτογενής έρευνα όμως σχετίζεται με την χρηματοοικονομική ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων των υπό εξέταση συνεταιριστικών τραπεζών μετά από συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιριστικές Τράπεζες, Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Αριθμοδείκτες, Συγχωνεύσεις και εξαγορές
Subjects: Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Τ > Τράπεζες και τραπεζική, Συνεταιριστικές - Ελλάδα
Τ > Τράπεζες, Συνεταιριστικές
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Oct 2020 10:04
Last Modified: 21 Oct 2020 10:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10620

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top