Εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιριών από λογιστική άποψη στην Ελλάδα με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα

Λογοθέτη, Μαρία - Ραφαηλία (2019) Εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιριών από λογιστική άποψη στην Ελλάδα με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX118_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την παρουσίαση και την μελέτη των εξαγορών και των συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από λογιστικής πλευράς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα που ίσχυαν στο παρελθόν έως και σήμερα. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των βασικών εννοιών των εξαγορών και των συγχωνεύσεων όπως επίσης, τα είδη των εξαγορών και των συγχωνεύσεων που υπάρχουν, ακόμη παρουσιάζονται μέσα από την ιστορική ανασκόπηση τα 7 διαφορετικά κύματα των συγχωνεύσεων. Κλείνοντας το πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι 3 βασικοί νόμοι των εξαγορών και των συγχωνεύσεων που είναι ο 2190/1920, ο 1297/1972 και ο 2166/1993. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η στρατηγική των εξαγορών και των συγχωνεύσεων που περικλείει τα κίνητρα, τους λόγους επιτυχίας και αποτυχίας όπως επίσης τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τους κινδύνους αλλά και τα είδη πληρωμής των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Στην συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας παρουσιάζονται γενικά τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα οι βασικές διαφορές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπά αλλά αναλύεται εκτενέστερα το Διεθνή Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης 3 «Συνενώσεις Επιχειρήσεων» όπως επίσης γίνεται και μια μικρή αναφορά στο Διεθνή Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης 9 «Χρηματοοικονομικά Μέσα». Στο τέταρτο, τελευταίο και σημαντικότερο κεφάλαιο της παρούσας πτυχιακής εργασίας παρουσιάζονται τρία βασικά παραδείγματα λογιστικών εγγραφών των εξαγορών και των συγχωνεύσεων. Τέλος, ακολουθούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν πάνω στις εξαγορές και συγχωνεύσεις από λογιστική άποψη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Εξαγορές και Συγχωνεύσεις, Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.), Ενοποιήσεις επιχειρήσεων
Subjects: Ε > Εξαγορές
Λ > Λογιστική επιχειρήσεων
Σ > Συγχωνεύσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Oct 2020 09:33
Last Modified: 21 Oct 2020 09:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10617

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top