Ο εναλλακτικός τουρισμός στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη: συγκριτική μελέτη στο Νομό Καρδίτσας και Τρικάλων

Έξαρχος, Βασίλειος Δ. (2019) Ο εναλλακτικός τουρισμός στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη: συγκριτική μελέτη στο Νομό Καρδίτσας και Τρικάλων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX90_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (630kB)

Abstract

Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση του Εναλλακτικού Τουρισμού μεταξύ Καρδίτσας- Τρικάλων και των διαφόρων μορφών αυτού, ως μία σύγχρονη μορφή τουρισμού, η οποία μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε σχέση με τις παραδοσιακές τουριστικές μεθόδους και αποτελεί σημαντικό παράγοντα τόνωσης της οικονομίας και αύξηση της απασχόλησης, στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και όχι με ασύμμετρο τρόπο. Στο πρώτο κεφάλαιο, αναφέρουμε τις έννοιες των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού , τα είδη τουρισμού ανά περιόδους (θερινή και χειμερινή), καθώς και τις επιπτώσεις του Εναλλακτικού Τουρισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στην τουριστική εικόνα του Νομού Καρδίτσας. Ειδικότερα θα αναφερθούμε στους τουριστικούς πόρους , στις υποδομές και στην τουριστική προβολή του Νομού Καρδίτσας. Τέλος επισημαίνουμε τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού Καρδίτσας. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στην τουριστική εικόνα του Νομού Τρικάλων. Αναλύουμε τους τουριστικούς πόρους, τις υποδομές, την τουριστική προβολή αλλά και τις μελλοντικές δυνατότητες όσον αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό του Νομού Τρικάλων. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των δύο νομών. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο επισημαίνουμε τρόπους ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού μεταξύ Περτούλι και Λίμνης Πλαστήρα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Εναλλακτικός τουρισμός, Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, Είδη τουρισμού, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Τουριστικοί πόροι, Υποδομές, Προβολή
Subjects: Ε > Εναλλακτικός τουρισμός
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Oct 2020 10:25
Last Modified: 14 Oct 2020 10:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10588

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top