Η ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων στον Νομό Πιερίας, μέσω της εφαρμογής της πρωτοβουλίας Leader

Συμεωνίδου, Άννα Ν. (2019) Η ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων στον Νομό Πιερίας, μέσω της εφαρμογής της πρωτοβουλίας Leader. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX82_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και πιο συστηματικά οι ειδικές μορφές τουρισμού, που προσφέρουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους και με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός κ.λπ. Η αξία της πρωτοβουλίας Leader καταδεικνύεται από τα πολλά αξιόλογα έργα που έλαβαν ενίσχυση κατά τα τελευταία έτη και έχουν πραγματική επίπτωση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν στις αγροτικές περιοχές. Τα παραδείγματα που παρουσιάζονται εδώ δίνουν μια γεύση της ποικιλίας και της δημιουργικότητας των στρατηγικών αγροτικής ανάπτυξης που εφαρμόζονται από τις ΟΤΔ στις διάφορες περιφέρειες της Ευρώπης και καταδεικνύουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι ΟΤΔ χρησιμοποίησαν με σωστό τρόπο τις ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Leader για να συνεργαστούν σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Περιφέρεια Πιερίας, έχουν ενταχθεί συνολικά 44 έργα στο Leader Πιερίας. Η Πιερία παρουσιάζει έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό διανυκτερεύσεων, 988.281 στο σύνολο για το 2016. Η Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίας συγκεντρώνει περίπου το 32% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της Κεντρικής Μακεδονίας και το 4% περίπου της χώρας. Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της παρούσας εργασίας, η πόλη της Κατερίνης αλλά φυσικά και ο Νομός Πιερίας συνολικά αποτελούν μία τουριστική Περιφερειακή Ενότητα με μεγάλη οικολογική αξία και με τεράστιο απόθεμα πολιτιστικού, αρχαιολογικού και θρησκευτικού πλούτου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Leader, Εναλλακτικός τουρισμός, Π.Ε. Πιερίας, Κατερίνη
Subjects: Ε > Εναλλακτικός τουρισμός
Κ > Κοινοτικά προγράμματα
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Oct 2020 09:14
Last Modified: 12 Oct 2020 09:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10579

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top