Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία: η περίπτωση του νομού Χαλκιδικής

Κουσουλάκη, Ιφιγένεια (2019) Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία: η περίπτωση του νομού Χαλκιδικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX18_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η απαράμιλλη ομορφιά της Ελλάδας την έχει κατατάξει εδώ και χρόνια σε ένα από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε έτος εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την χώρα μας απολαμβάνοντας την φιλοξενία και τις ομορφιές της όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό έχει ανάγει τον τουρισμό σε έναν βασικό πυλώνα για την Ελληνική Οικονομία και απασχόληση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αποτελούν περιοχές με μεγάλη φυσική ποικιλομορφία και τεράστια ακτογραμμή με πάρα πολλές παραλίες αλλά και πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Η έννοια του τουρισμού χαρακτηρίζεται σαν μία προσωρινή μετακίνηση ατόμων από την χώρα διαμονής τους ή το μέρος, σε άλλα μέρη για ψυχαγωγία, επιμόρφωση, θρησκευτικά προσκυνήματα κτλ. Τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα ο τουρισμός παραμένει σταθερά ένας παράγοντας οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης συνδράμοντας αποφασιστικά στο ΑΕΠ. Η επιρροή του τουρισμού απλώνεται σε πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας (πχ κατασκευές, μεταφορές, κ.α.), επομένως έχει μία πολυδιάστατη και ποικιλόμορφη επιρροή με μεγάλο αντίκτυπο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία θα προσπαθήσει να αναλύσει την επιρροή του τουρισμού στην Οικονομία. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να μελετηθεί όσο το δυνατόν διεξοδικότερα η έννοια του τουρισμού και η επιρροή του στην ΠΕ Χαλκιδικής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δριτσάκη Χάιδω Ν.
Uncontrolled Keywords: Τουρισμός, Οικονομία, Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, Οικονομική ανάπτυξη, Αειφόρος τουρισμός, Βιώσιμος τουρισμός, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Subjects: Τ > Τουριστική οικονομία
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Sep 2020 08:57
Last Modified: 24 May 2021 05:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10533

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top