Έλεγχος περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπάλληλων της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσοδών

Θεοδώρου, Χριστιάνα Β. (2018) Έλεγχος περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπάλληλων της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσοδών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX63_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβάθυνση το θέμα που αφορά τον Έλεγχο της Περιουσιακής Κατάστασης υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή που περιλαμβάνει μια περιγραφική ανάλυση του προβλήματος της διαφθοράς στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η μέθοδος στην οποία στηρίζεται η συγκεκριμένη έρευνα. Το τρίτο κεφάλαιο αναλύει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Ελλάδα και γενικά τους θεσμούς και μηχανισμούς ελέγχου και διασταυρώσεων στοιχείων που λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα την θεσμική θωράκιση της χώρας στην προσπάθεια ανίχνευσης και πάταξης φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής από δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρατίθενται τα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με το τι έχουν αποφέρει οι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2015, 2016 και 2017. Τέλος, στο κεφάλαιο 5 παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της έρευνας, οι περιορισμοί καθώς και προτάσεις για μελλοντικές έρευνες. Στο κύριο μέρος της εργασίας εμφανίζονται διάφοροι Πίνακες, Υπεύθυνες Δηλώσεις και Ερωτηματολόγια προς διευκόλυνση των αναγνωστών να κατανοήσουν τις τεχνικές και τους μηχανισμούς που υιοθετούνται σχετικά με τον έλεγχο της Περιουσιακής Κατάστασης που διενεργείται.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Α.Α.Δ.Ε., ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, Έλεγχος Περιουσιακής Κατάστασης, Διασταυρώσεις, Διαφθορά, Καταπολέμηση Διαφθοράς
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Sep 2020 11:21
Last Modified: 02 Sep 2020 11:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10490

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top