Παρουσίαση των διαδικασιών – κατηγοριών αυθεντικοποίησης. Διεξοδική αναφορά στους γραφικούς μηχανισμούς αυθεντικοποίησης. Παρουσίαση του σχήματος Draw -a- Secret (DAS) και σύγκρισή του με αλφαβητικούς κωδικούς. Εφαρμογή των γραφικών μηχανισμών αυθεντικοποίησης. Παρουσίαση μελέτης έρευνας σχετικά με τους γραφικούς κωδικούς. Εκπόνηση έρευνας σχετικά με τους γραφικούς κωδικούς DAS. Υλοποίηση εφαρμογής του σχήματος Draw -a- Secret σε Java

Φιλιάδης, Γεώργιος (2019) Παρουσίαση των διαδικασιών – κατηγοριών αυθεντικοποίησης. Διεξοδική αναφορά στους γραφικούς μηχανισμούς αυθεντικοποίησης. Παρουσίαση του σχήματος Draw -a- Secret (DAS) και σύγκρισή του με αλφαβητικούς κωδικούς. Εφαρμογή των γραφικών μηχανισμών αυθεντικοποίησης. Παρουσίαση μελέτης έρευνας σχετικά με τους γραφικούς κωδικούς. Εκπόνηση έρευνας σχετικά με τους γραφικούς κωδικούς DAS. Υλοποίηση εφαρμογής του σχήματος Draw -a- Secret σε Java. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI58_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Η εργασία αυτή πραγματεύεται αρχικά, τις διαδικασίες της αυθεντικοποίησης και εν συνεχεία τις κατηγορίες αυτής. Ακολουθεί διεξοδική αναφορά στους μηχανισμούς αυθεντικοποίησης με τη χρήση γραφικών και παρουσιάζεται το σχήμα Draw -a- Secret (DAS), το οποίο προτάθηκε από τους Jermyn et al. (1999). Το παραπάνω σχήμα συγκρίνεται με την κοινή μέθοδο των αλφαριθμητικών κωδικών και γίνεται λόγος για την ασφάλειά του. Παράλληλα, αναλύεται η εφαρμογή των μηχανισμών αυθεντικοποίησης με τη χρήση γραφικών. Στη συνέχεια, παρατίθενται δυο μελέτες έρευνας σχετικά με τους γραφικούς κωδικούς DAS. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από τους Nali & Thorpe (2004) και η δεύτερη από τον συγγραφέα κατά το εαρινό εξάμηνο 2018-2019 στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Τέλος, παρουσιάζεται η υλοποίηση εφαρμογής του σχήματος Draw – a- Secret.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαμάρας Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Μέθοδοι αυθεντικοποίησης, Γραφικοί κωδικοί, Draw – a- Secret.
Subjects: Η > Ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Sep 2020 10:10
Last Modified: 02 Sep 2020 10:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10485

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top