Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου

Παπαχατζή, Σεβαστή (2017) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap30_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στόχος της παρουσίασης της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται πληροφορίες για την παραγωγή μελιού στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, η διαδικασία τυποποίησης και συντήρησης του μελιού. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η έρευνα που εκπονήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Έξι δείγματα μελιού εξετάστηκαν για την περιεκτικότητα σε υγρασία, την ενεργότητα νερού (aw),το χρώμα, την ελεύθερη οξύτητα, την περιεκτικότητα σε υδροξυ-μέθυλο-φουρφουράλη (HMF) και την παρουσία γλυκόζης. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν α) έναντι εκείνων που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία και β) σε σχέση με τη συμμόρφωση τους ως προς την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία μελιού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Μέλι, Παραγωγή, Ποιότητα, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Νομοθεσία, Σάμος
Subjects: Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Aug 2020 08:20
Last Modified: 19 Aug 2020 08:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10471

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top