Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Νέες Τεχνολογίες. Αξιολογική προσέγγιση βημάτων και προοπτικές

Μάρκου, Γλυκερία (2020) Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Νέες Τεχνολογίες. Αξιολογική προσέγγιση βημάτων και προοπτικές. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MANEDU7_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση ως απόρροια της κοινωνικής εξέλιξης, κάνει επιτακτική την ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές, με σκοπό την προσαρμογή τους στις αλλαγές που επιφέρουν οι ΤΠΕ, καθώς και στην χρήση και αξιοποίηση τους με παιδαγωγικό τρόπο στο εκπαιδευτικό τους έργο. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση των επιμορφωτικών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις νέες τεχνολογίες, καθώς επίσης η διερεύνηση και αποτύπωση των απόψεων τους σχετικά με τα επιμορφωτικά προγράμματα που σχετίζονται με την επιμόρφωσή τους σε αυτές. Για τον σκοπό την παρούσας εργασίας, πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020, ποσοτική έρευνα με την χρήση ερωτηματολογίου που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι προέρχονταν από σχολικές μονάδες της Πτολεμαΐδας. Ο στόχος της έρευνας ήταν να καταγραφούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των εκπαιδευτικών για τα επιμορφωτικά προγράμματα που παρακολούθησαν, για την αξιολόγηση της διαδικασίας των επιμορφωτικών προγραμμάτων, για τη χρήση των ΤΠΕ στην σχολική αίθουσα καθώς και για τη χρήση των ΤΠΕ ως εργαλείο για την περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ερευνητική διαδικασία αρχικά ανέδειξαν ότι τα επιμορφωτικά προγράμματα για τις νέες τεχνολογίες τα οποία παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και στα οποία πιστοποιήθηκαν αργότερα συνέβαλαν αρκετά στη βελτίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων τους, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην συχνή χρήση των ΤΠΕ από τους εκπαιδευτικούς στη σχολική αίθουσα, στην ύπαρξη θετικής στάσης απέναντι στις ΤΠΕ αλλά και της προσωπικής σιγουριάς που νιώθουν οι επιμορφωμένοι στην εφαρμογή και διαχείριση των νέων τεχνολογιών στην τάξη, καθώς και στη συχνή χρήση και επιλογή των νέων τεχνολογιών ως εργαλείο για την περαιτέρω προσωπική τους επιμόρφωση.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Σταμπουλής Μιλτιάδης
Uncontrolled Keywords: Νέες τεχνολογίες, Επιμόρφωση προσωπικού
Subjects: Π > Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Jul 2020 11:14
Last Modified: 29 Jul 2020 11:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10463

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top