Μελέτη και κατασκευή αυτόνομου ρομποτικού εξάποδου οχήματος με προσαρμοσμένο βραχίονα και αρπάγη για την αναγνώριση και συλλογή ανθών Κρόκου

Γκιάτας, Ιωάννης (2017) Μελέτη και κατασκευή αυτόνομου ρομποτικού εξάποδου οχήματος με προσαρμοσμένο βραχίονα και αρπάγη για την αναγνώριση και συλλογή ανθών Κρόκου. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MMEC3_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Αυτή η εργασία ασχολείται με ένα μηχανικό συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να συλλέγει ανθούς κρόκου (Crocus sativus L. - σαφράν). Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ως μία φορητή συσκευή με τρία κύρια μέρη: το πρώτο είναι η ρομποτική αρπάγη που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποκόπτει το άνθος που περιέχουν τους στήμονες , τα οποία είναι το κόστος του τελικού προϊόντος, χωρίς καταστροφή του φυτού και με δυνατότητα εύκολου διαχωρισμού των στιγμάτων, το δεύτερο είναι το ρομποτικό εξάποδο όχημα για την μετακίνηση και αποφυγή καταστροφής των επίγειων βολβών και φυτών που δεν έχουν ακόμη ανθήσει και τρίτων είναι η υπολογιστική όραση του που διαθέτει για την αναγνώριση και εντοπισμό των κατάλληλων προς αποκοπή ανθών. Αυτή η εργασία περιγράφει τη λειτουργική αρχή της συσκευής που μιμείται τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τους εργάτες. Πειραματικές εργαστηριακές δοκιμές διεξήχθησαν σε μια μακέτα προσομοίωσης χωραφιού κρόκου, προκειμένου να διερευνηθεί η συμπεριφοράς της αναγνώρισης, της μετακίνησης και της συγκομιδής των ανθών από την συσκευής.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Ασημόπουλος Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ρομποτικό εξάποδο όχημα, Υπολογιστική όραση
Subjects: Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Ρ > Ρομποτική
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Μηχατρονικής
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Jul 2020 11:24
Last Modified: 22 Jul 2020 11:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10424

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top