Ανάλυση κοινωνικών δικτύων και η επιρροή τους στην καθημερινότητα του χρήστη. Οφέλη και παγίδες = Analysis of social networks and their impact on the daily life of the user. Benefits and pitfalls.

Λεωνίδου, Τατιάνα (2020) Ανάλυση κοινωνικών δικτύων και η επιρροή τους στην καθημερινότητα του χρήστη. Οφέλη και παγίδες = Analysis of social networks and their impact on the daily life of the user. Benefits and pitfalls. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC33_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Οι σύγχρονες κοινωνίες αποτελούν δυναμικά συστήματα όπου συνδυάζεται αρμονικά ο άνθρωπος με την τεχνολογία. Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της τεχνολογίας έχουν φέρει την επανάσταση στην επικοινωνία, τη ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Στην παρούσα εργασία διερευνάται το ερώτημα πως τα κοινωνικά δίκτυα επιδρούν στο χρήστη και τις διάφορες παγίδες που κρύβουν για αυτόν. Τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεξαρτώνται και αλληλεπιδρούν με διάφορες φάσεις και καταστάσεις της ζωής του ανθρώπου όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση, το εμπόριο, η οικονομία και η διαφήμιση. Είναι σημαντικό να αναλυθούν τα φαινόμενα αυτά σε συνάρτηση με τα κοινωνικά δίκτυα και να φανερωθούν διάφορες παγίδες που κρύβονται σε αυτά. Με βάση τη βιβλιογραφία και διάφορες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς γίνεται μια προσπάθεια ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων και των επιρροών που ασκούν στους χρήστες. Επίσης, παρουσιάζονται ορισμένα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Linkedin, καθώς επίσης και διάφορα στοιχεία για αυτά. Τέλος, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτό που επηρεάζει τα αποτελέσματα και τις επιδράσεις που θα έχουν στους χρήστες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αποστόλου Ευφροσύνη
Uncontrolled Keywords: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Social media, Επίδραση χρηστών, Κίνδυνοι.
Subjects: Δ > Δίκτυα πληροφόρησης - Μέτρα ασφαλείας
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jul 2020 10:10
Last Modified: 21 Jul 2020 10:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10420

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top