Χρηματοοικονομική ανάλυση των δεικτών αποδοτικότητας τριών σκανδιναβικών τραπεζών

Τάφα, Ορνάλντο Σ. (2018) Χρηματοοικονομική ανάλυση των δεικτών αποδοτικότητας τριών σκανδιναβικών τραπεζών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX17_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η αποδοτικότητα τριών σκανδιναβικών τραπεζών με τη μέθοδο τον αριθμοδεικτών. Η αποδοτικότητα δείχνει κατά πόσο είναι κερδοφόρα η επιχείρηση. Στην ανάλυση μας είδαμε ότι γενικά οι τρεις τράπεζες είναι αρκετά αποδοτικές και κερδοφόρες χωρίς να υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει πιο πολύ σε γενικές γραμμές από τις άλλες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την ιδιαίτερα καλή κατάσταση των σκανδιναβικών οικονομιών και το γεγονός ότι οι κοινωνίες τους ευημερούν. Η εργασία αυτή αποτελείται από τρία κεφάλαια. Στην εισαγωγή της εργασίας δίνονται στοιχεία για την οικονομία στις σκανδιναβικές χώρες. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τραπεζικός κλάδος στις σκανδιναβικές χώρες και δίνονται στοιχεία αναλυτικά για την κάθε εξεταζόμενη τράπεζα δηλαδή τη σουηδική SEB, την φιλανδική Ålandsbanken και τη Νορβηγική DNB. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί του τι είναι χρηματοοικονομική ανάλυση, η ιστορική της εξέλιξη, τα επίπεδα χρηματοοικονομικής ανάλυσης, τα είδη ανάλυσης των λογιστικών καταστάσεων, τα μέσα ανάλυσης και οι αριθμοδείκτες αποδοτικότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο υπολογίζονται οι βασικοί αριθμοδείκτες αποδοτικότητας και των τριών τραπεζών και δίνονται τα αποτελέσματα τους με τη μορφή πινάκων και διαγραμμάτων και σχολιάζονται κατάλληλα. Τέλος δίνονται τα συμπεράσματα της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Σκανδιναβική οικονομία, Σκανδιναβικές τράπεζες, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας, Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jul 2020 09:27
Last Modified: 21 Jul 2020 09:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10418

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top