Αξιολόγηση σε τέσσερεις πυκνότητες σποράς επτά οικογενειών που προήλθαν από επιλογές υψηλοαποδοτικών φυτών της ποικιλίας μαλακού Σιταριού Νέστος

Δραγώνας, Χρήστος and Μπαλογιάννης, Χαράλαμπος and Στεργίου, Ιωάννης (2002) Αξιολόγηση σε τέσσερεις πυκνότητες σποράς επτά οικογενειών που προήλθαν από επιλογές υψηλοαποδοτικών φυτών της ποικιλίας μαλακού Σιταριού Νέστος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp23_2002.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (318kB)

Abstract

Τα σιτηρά ανήκουν στην οικογένεια Gramineae και στο γένος Triticum η οποία υποδιαιρείται σε υποοικογένειες και φυλές. Οι περισσότερες φυλές ανήκουν στις υποοικογένειες Festucoideae και Panicoideae. Υπάρχουν και άλλες 4 υποοικογένειες (Arundinoideae, Bambusoideae, Eragrostideae (= Chloridoideae) και Oruzoideae) που όμως περιλαμβάνουν ελάχιστο αριθμό φυλών. Οι φυλές που δεν περιλαμβάνονται στις δύο βασικές υποοικογένειες αποτελούν μια ομάδα που χαρακτηρίζεται ως «ενδιάμεσες». Η υποοικογένεια Festucoideae περιλαμβάνει είδη φυτών των εύκρατων κλιμάτων, ενώ η υποοικογένεια Panicoideae περιλαμβάνει κυρίως φυτά των θερμών κλιμάτων. Το σιτάρι κατάγεται, κατά πάσα πιθανότητα, από τη Μέση Α¬νατολή και αποτελεί ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν στη γη. Σε έκταση καλλιεργείται ίσως περισσότερο από κάθε άλλο φυ¬τό, εξαιτίας της μεγάλης προσαρμοστικότητας του και μεταξύ των σιτηρών έχει τη μεγαλύτερη γεωργική και οικονομική σημασία για όλο γενικά τον κόσμο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τοκατλίδης Ιωάννης
Additional Information: Χωρίς εξώφυλλο
Uncontrolled Keywords: Καλλιεργούμενες ποικιλίες, Ποικιλίες σιτηρών, Συγκομιδή σιτηρών
Subjects: Σ > Σιτάρι - Ποικιλίες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 23 Mar 2015 14:08
Last Modified: 16 Jun 2015 08:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1041

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top