Το επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στις χώρες της ΕΕ

Ευσταθιάδου, Εμορφίλη (2019) Το επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στις χώρες της ΕΕ. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MANEDU7_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην μελέτη αυτή γίνεται προσπάθεια διερεύνησης ζητημάτων, υπό τις υφιστάμενες εξελίξεις στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, που σχετίζονται άμεσα με το επίπεδο ανάπτυξης από την εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ραγδαία ανάπτυξή τους έχει ως αποτέλεσμα να είναι η βασική κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής οικονομίας, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και στις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το 50% της συνολικής αύξησης της παραγωγικότητας στην Ευρώπη οφείλεται στις επενδύσεις σε ΤΠΕ. Ωστόσο, θα πρέπει με συντονισμένο τρόπο να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν δημόσιες πολιτικές που θα κινητοποιήσουν την παραγωγή και την υιοθέτηση καινοτομιών - σχετικών με τις ΤΠΕ και τις άλλες σύγχρονες τεχνολογίες – από τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία, οι οποίες θα παρέχουν λύσεις για τα σύγχρονα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια προβλήματα. Κυρίαρχος και εξαιρετικής σπουδαιότητας τομέας σχετικά με τις ΤΠΕ, για τη διαμόρφωση κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών με στόχο την εξασφάλιση ισχύος στον οικονομικό- κοινωνικό- επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο, θεωρείται η Δια βίου εκπαίδευση. Με βασική επιδίωξη να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, η πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία της γνώσης, εξασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και την μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), Εφαρμογή, ανάπτυξη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οικονομία, Κοινωνία, Εκπαίδευση
Subjects: Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Jul 2020 09:54
Last Modified: 16 Jul 2020 09:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10385

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top