Δημιουργία και αναπαράσταση τρισδιάστατης (3-d) απεικόνισης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων με δυνατότητα εικονικής περιήγησης = Creation and representation of a three-dimensional (3-d) depiction of the buildings infrastructures of university of western macedonia– department of communication and digital media with the capability of virtual tour.

Πάντου, Μιχαήλ (2020) Δημιουργία και αναπαράσταση τρισδιάστατης (3-d) απεικόνισης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων με δυνατότητα εικονικής περιήγησης = Creation and representation of a three-dimensional (3-d) depiction of the buildings infrastructures of university of western macedonia– department of communication and digital media with the capability of virtual tour. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC27_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά η ανάπτυξη του διαδικτύου και η έλευση του ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του «πολιτισμένου» κόσμου, δίνει στον απλό πολίτη δυνατότητες που πριν από κάποια χρόνια ήταν αδιανόητο να σκεφτεί. Πρόοδος έχει γίνει και στον τομέα της εικονικής περιήγησης. Είναι ευρεία η χρήση της σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, στην ιατρική, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακόμα και σε πόλεις ολόκληρες που θέλουν να αναδείξουν κάποια σημεία ενδιαφέροντος, κ.α. Έτσι ο πιθανός επισκέπτης, μπορεί εύκολα από το smartphone ή τον υπολογιστή του, να περιηγηθεί εικονικά στον χώρο. Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία μιας εικονικής περιήγησης στις εγκαταστάσεις του τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με συνδυασμό πολυμεσικών αρχείων (βίντεο, εικόνων, μουσικής, εγγράφων, κτλ.). Για την εκπόνηση της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν απλά μέσα όπως smartphone, ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή και Η/Υ με το κατάλληλο software για επεξεργασία εικόνας και βίντεο και δημιουργίας εικονικής περιήγησης. Λόγω της εποχής που τραβήχτηκαν τα πλάνα, ο φωτισμός δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός και αρκετές φωτογραφίες χρειάστηκαν επεξεργασία. Με την περάτωση της πτυχιακής εργασίας, συμπεραίνεται ότι με απλά μέσα και με τις γνώσεις που αποκτούνται πάνω σε πολυμεσικές εφαρμογές, διαδικτυακές εφαρμογές κτλ. κατά τη φοίτηση στο ίδρυμα, είναι εφικτό να παραχθεί μια εικονική περιήγηση με στοιχεία που δεν υπολείπονται ενός επαγγελματικού project.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσόπουλος Ιάκωβος
Uncontrolled Keywords: Εικονική περιήγηση, Virtual tour, Τμήμα Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων.
Subjects: Ε > Επεξεργασία εικόνας - Ψηφιακές τεχνικές
Ε > Εικονική πραγματικότητα
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jul 2020 07:48
Last Modified: 15 Jul 2020 07:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10374

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top