Ψηφιακή αφήγηση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Δημιουργία ψηφιακής αφήγησης με την χρήση διανυσματικών γραφικών και κινούμενου σχεδίου

Δημητριάδου, Όλγα and Μητσοπούλου, Δήμητρα (2020) Ψηφιακή αφήγηση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Δημιουργία ψηφιακής αφήγησης με την χρήση διανυσματικών γραφικών και κινούμενου σχεδίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC6_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει αλλαγές στην ζωή των ανθρώπων με απροσδόκητους τρόπους και ρυθμούς ασκώντας μια πολύ μεγάλη επίδραση σε όλους τους τομείς. Η εξέλιξη αυτή των επιτευγμάτων της τεχνολογίας έχει επηρεάσει και τον εκπαιδευτικό κλάδο. Έναν αναπόσπαστο ρόλο στον τομέα αυτό παίζει η ψηφιακή αφήγηση, η οποία αποτελεί την παρουσίαση μιας ιστορίας με την χρήση πολυμέσων. Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής αφήγησης και συγκεκριμένα ενός ψηφιακού παραμυθιού για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Με την προβολή ενός ψηφιακού παραμυθιού που περιλαμβάνει πολυμέσα (εικόνες, ήχο, βίντεο), τα παιδιά θα παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη προσοχή το μήνυμα που φέρει το βίντεο καθώς, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους περισσότερο από μια απλή γραπτή ιστορία. Το σενάριο που δόθηκε για την πραγματοποίηση του ψηφιακού παραμυθιού σχεδιάστηκε από το ΚΠΕ Καστοριάς. Η παρούσα πτυχιακή παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με την ψηφιακή αφήγηση κάνοντας αρχικά μια ιστορική αναδρομή στην έννοια του όρου. Η εργασία αναφέρεται επίσης στην λειτουργικότητα των ψηφιακών ιστοριών, την εκπαιδευτική σημασία της ψηφιακής αφήγησης, τις βασικές αρχές της επιτυχημένης χρήσης της ψηφιακής αφήγησης και στα στάδια δημιουργίας μιας ψηφιακής ιστορίας. Ακολουθεί η περιγραφή των λογισμικών που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του ψηφιακού παραμυθιού. Επιπρόσθετα παρατίθενται όλες οι εικόνες του παραμυθιού που σχεδιάστηκαν μαζί με το σχετικό κείμενο. Τέλος, προτείνονται κάποιοι πιθανοί τρόποι διανομής της ψηφιακής ιστορίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Ψηφιακή αφήγηση, Ψηφιακό παραμύθι, Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, Πολυμέσα, ΚΠΕ Καστοριάς.
Subjects: Γ > Γραφικά - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Π > Περιβαλλοντική εκπαίδευση - Εκπαιδευτικά προγράμματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2020 09:45
Last Modified: 07 Jul 2020 09:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10338

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top