Μελέτη και υλοποίηση συστήματος δικτύου αισθητήρων για την παρακολούθηση συνθηκών σε έξυπνες πόλεις

Χυτήρης, Χρήστος (2019) Μελέτη και υλοποίηση συστήματος δικτύου αισθητήρων για την παρακολούθηση συνθηκών σε έξυπνες πόλεις. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS8_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Οι Έξυπνες Πόλεις αποτελούν τη φυσική εξέλιξη όλων των πόλεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας στον πολίτη δυνατότητες που θα διευκολύνουν την καθημερινή του ζωή προστατεύοντάς τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον του. Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και η υλοποίηση ενός δικτύου αισθητήρων για την πόλη της Καστοριάς, ώστε να γίνει παρακολούθηση φυσικών φαινομένων και έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση κινδύνου στο πλαίσιο της εξέλιξης της Καστοριάς σε έξυπνη πόλη. Η διπλωματική Εργασία εκπονήθηκε με τον μικροελεγκτή Arduino σε συνδυασμό με αισθητήρες θερμοκρασίας/υγρασίας, ποιότητας αέρα, ήχου, υπεριώδους ακτινοβολίας, εντοπισμού φωτιάς και διοξειδίου του άνθρακα και τις πλατφόρμες υπολογιστικού νέφους Ubidots και Node-RED δημιουργώντας ενδεικτικά δυο πειραματικές διατάξεις διαδικτύου των πραγμάτων. Η πρώτη διάταξη αφορά στον εντοπισμό πυρκαγιάς και η δεύτερη την παρακολούθηση του αστικού περιβάλλοντος. Στην παρούσα διπλωματική αναλύεται το θεωρητικό υπόβαθρο για το διαδίκτυο των πραγμάτων, τις έξυπνες πόλεις καθώς επίσης το υλικό (Hardware) και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση των πειραματικών διατάξεων.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο των πραγμάτων, Έξυπνες πόλεις, Διαδικτυακή εφαρμογή, Αισθητήρας, Υπολογιστικό νέφος, Arduino, Node-RED, Ubidots.
Subjects: Α > Αισθητήρες
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Jul 2020 11:23
Last Modified: 01 Jul 2020 11:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10329

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top