Ανάπτυξη εφαρμογής συστήματος διαχείρισης περιεχομένου με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Perl και του frontend framework Angular 8

Ιωακειμίδου,, Τερψιθέα and Μανουσάκης, Στυλιανός (2019) Ανάπτυξη εφαρμογής συστήματος διαχείρισης περιεχομένου με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Perl και του frontend framework Angular 8. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI52_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα δημοφιλής έχουν γίνει οι εφαρμογές Διαδικτύου μίας σελίδας λόγω απόδοσης και διαδραστικότητας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία JavaScript frameworks, με στόχο της γρηγορότερη ανάπτυξη web εφαρμογών. Ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα frameworks, το οποίο χρησιμοποιείται στην παρούσα πτυχιακή εργασία είναι η Angular. Σκοπός της εργασίας είναι , η μελέτη, η σχεδίαση και η υλοποίηση μιας διαδικτυακής εφαρμογής παροχής πληροφοριών για ταινίες. Σε αυτή την εφαρμογή υπάρχει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες τόσο για τις ταινίες, όσο και για τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε αυτές, την οποία διαχειριζόμαστε μέσω μιας διαχειριστικής πλατφόρμας που δημιουργήσαμε. Για την εκτέλεση αυτής της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκε ο Apache web server και ο nginx-ssl web server. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε κώδικας Perl για το backend μέρος της εφαρμογής και το Angular 8 Framework για το frontend μέρος της. Στόχος αυτής της εργασίας είναι τόσο η εξοικείωση με την χρήση μεγάλων frameworks όπως η Angular, όσο και η ικανότητα υλοποίησης και διαχείρισης παρόμοιων εφαρμογών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τασκασαπλίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Perl, Mod_perl, Angular, Angular material, Typescript, NodeJS, Angular-cli, Component, Service, PostgreSQL, Πλατφόρμα.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Jun 2020 11:14
Last Modified: 01 Jun 2020 11:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10284

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top