Απόψεις και στάσεις των κατοίκων της Καστοριάς ως προς τις ανάγκες ανάπτυξής της σε Έξυπνη Πόλη = Views and attitudes of the Kastoria’s inhabitants to the needs development in a Smart City

Πέσιου, Πολυξένη (2019) Απόψεις και στάσεις των κατοίκων της Καστοριάς ως προς τις ανάγκες ανάπτυξής της σε Έξυπνη Πόλη = Views and attitudes of the Kastoria’s inhabitants to the needs development in a Smart City. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC59_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των απόψεων και στάσεων των κατοίκων της πόλης της Καστοριάς ως προς τις ανάγκες ανάπτυξής της σε Έξυπνη Πόλη. Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με δομημένο ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει 8 ερωτήσεις δημογραφικού χαρακτήρα και 52 μεταβλητές πενταβάθμιας κλίμακας Likert. Οι μεταβλητές αυτές διακρίνονται σε δέκα (10) επιμέρους ενότητες, στοχεύοντας στην καταγραφή της εκτίμησης των κατοίκων της Καστοριάς ως προς τη σημαντικότητα υλοποίησης υποδομών στον Δήμο τους σχετικά με: (α) τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, (β) τις έξυπνες μεταφορές και μετακινήσεις, (γ) δράσεις για το περιβάλλον, (δ) τη διαχείριση αποβλήτων και υδάτινων πόρων, (ε) την ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη, (στ) δράσεις για την υγεία, (ζ) εφαρμογές τουρισμού – πολιτισμού, (η) την έξυπνη οικονομία, (θ) δράσεις ασφάλειας, και (ι) την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το ερωτηματολόγιο της έρευνας διανεμήθηκε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας GoogleForms, με τη μέθοδο της χιονοστιβάδας, καταφέρνοντας συνολικό δείγμα 150 κατοίκων της πόλης της Καστοριάς. Η ανάλυση των δεδομένων της έρευνας αφορά σε περιγραφή των δημογραφικών χαρακτηριστικών του δείγματος και των στάσεών του ως προς τη σημαντικότητα υλοποίησης υποδομών Έξυπνων Πόλεων, με την παράθεση γραφημάτων σχετικής συχνότητας. Καθώς τα δεδομένα της έρευνας αναλύονται μακροσκοπικά, προκύπτει ότι οι προτεινόμενες από το ερωτηματολόγιο δράσεις, στο σύνολό τους, εκτιμώνται από τους κατοίκους της Καστοριάς ως μέτρια ή πολύ σημαντικές προς υλοποίηση για τον Δήμο τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπότσιου Μαρία
Uncontrolled Keywords: Έξυπνη πόλη, Καστοριά, Βιωσιμότητα, Σχεδιασμός, Προσβασιμότητα.
Subjects: Τ > Τεχνολογικές καινοτομίες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 May 2020 10:06
Last Modified: 27 May 2020 10:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10275

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top