Βελτιστοποίηση μετάδοσης video πάνω από ασύρματα δίκτυα LTE

Μανιάκας, Βασίλειος (2019) Βελτιστοποίηση μετάδοσης video πάνω από ασύρματα δίκτυα LTE. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI50_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η live μετάδοση βίντεο από κινητή συσκευή πλέον έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. με την άφιξη υψηλών προδιαγραφών smart-phones και tablets στα mobile networks. Οι χρήστες κάνουν μετάδοση σε high definition (hd) (και ανώτερη) βίντεο και έχουν απαιτήσεις για τα αποτελέσματα που φέρνουν οι κινητές συσκευές Quality of Service (QoS). Η 4η (LTE) Long Term Evolution γενιά ασυρμάτου δικτύου έχει διαδοθεί σε μεγάλο βαθμό σε αρκετές χώρες/περιοχές σε όλο τον κόσμο και δίνει την δυνατότητα να διαχειρίζονται υψηλή ανάλυση Video traffic. Το YouTube είναι μια από τις πιο κοινές και δημοφιλείς εφαρμογές σε video on demand service σε smartphones όπου διάφοροι χρήστες κάνουν live streaming/demand. Τα περισσότερα QoS πάνω σε 4g δίκτυα έχουν γίνει πάνω σε περιβάλλον εργαστήριου και δεν λαμβάνουν υπόψη την καθημερινότητά μιας εμπειρίας χρήστη που βλέπει video. Το QoS λαμβάνει υπόψη κυρίως την τοποθεσία και την θέση που βρίσκεται ο χρήστης. Σε αυτή την πτυχιακή εργασία θα γίνει αναφορά στο σήμα 4g και τον ρολό του επάνω σε μια μετάδοση βίντεο. Θα αναφέρουμε για τον ns3 simulator σχετικά με την χρήση και τον ρολό του πάνω στον αλγόριθμο (DASH)Dynamic adaptive streaming over HTTP που τρέχει ώστε να έχουμε το σωστό QoS πάνω σε μια μετάδοση video από mobile network, θα αναλύσουμε το πρωτόκολλο dash, την διαφοροποίηση που δέχεται με το traffic και τον αριθμό χρηστών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογία 4g, Πρόβλημα μετάδοσης συνεχούς ροής video, Ns3 simulator, Adaptive streaming media, Διαδικασία streaming video, Πρωτόκολλο mpeg-Dash, Ασύρματα δίκτυα LTE.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 May 2020 16:38
Last Modified: 12 May 2020 16:38
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10270

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top