Χρήση φυσιολογικών χαρακτηριστικών στην αξιολόγηση καθαρών σειρών και υβριδίων καλαμποκιού σε συνθήκες χαμηλών εισροών

Γιάντσης, Ιωάννης (2020) Χρήση φυσιολογικών χαρακτηριστικών στην αξιολόγηση καθαρών σειρών και υβριδίων καλαμποκιού σε συνθήκες χαμηλών εισροών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp10_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (14MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία μελετά το φυτό του καλαμποκιού και επιχειρεί να εξετάσει διεξοδικά ζητήματα που σχετίζονται με τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη ως φυτό για την ανάπτυξη και την αποδοτικότητά του. Στόχος της εργασίας είναι να περιγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα το καλαμπόκι και τα προβλήματα με τα οποία σχετίζεται το φυτό τα οποία προκαλούνται από την έλλειψη θρεπτικών στοιχείων και ιδιαίτερα την έλλειψη αζώτου και νερού. Απώτερος σκοπός είναι να μελετηθούν οι δύο αυτές περιπτώσεις ελλείψεων στο καλαμπόκι και να γίνει κατανοητό πως επιδρούν στο φυτό, στην φυσιολογία και την παραγωγικότητά του έτσι ώστε να διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που να αποσαφηνίζουν την σπουδαιότητα ύπαρξης των αναγκαίων ποσοτήτων αζώτου και νερού σε καλλιέργειες καλαμποκιού. Η εργασία αναπτύσσεται περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο και στηρίζεται σε πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν με γνώμονα τις απαιτήσεις της έρευνας. Ακόμη, περιλαμβάνει ένα πειραματικό μέρος μέσω του οποίου επιχειρείται να προσδιοριστεί η επίδραση της μειωμένης άρδευσης και λίπανσης στην απόδοση και την φυσιολογία του καλαμποκιού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαθανασίου Φωκίων
Uncontrolled Keywords: Καλαμπόκι, Άζωτο, Νερό, Έλλειψη βασικών εισροών, Επιπτώσεις, Φυσιολογία, Παραγωγικότητα
Subjects: Κ > Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 Apr 2020 09:35
Last Modified: 10 Apr 2020 09:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10252

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top