Συγγραφή εγχειριδίου και δημιουργία τηλετάξης για τη Μαθησιακή Αναλυτική (Learning Analytics)

Σκουμπουτής, Θωμάς (2019) Συγγραφή εγχειριδίου και δημιουργία τηλετάξης για τη Μαθησιακή Αναλυτική (Learning Analytics). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI37_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Ο σκοπός της εργασίας είναι να δώσει στο κοινό ένα ευανάγνωστο και ευχάριστο σύγγραμμα στα Ελληνικά που μέσα από αυτό θα μπορεί να μάθει για την Μαθησιακή Αναλυτική χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Python. Το βιβλίο που μετέφρασα είναι το Natural Language Processing with Python του Steven Bird, Ewan Klein, και Edward Loper. Natural Language Toolkit: Το NLTK είναι μια κορυφαία πλατφόρμα για την ανάπτυξη προγραμμάτων Python και για την επεξεργασία δεδομένων με την ανθρώπινη γλώσσα. Παρέχει εύχρηστες διασυνδέσεις σε πάνω από 50 κορμούς και λεξικά μέσα , όπως το WordNet, μαζί με μια σουίτα βιβλιοθηκών επεξεργασίας κειμένου για ταξινόμηση, tokenization, starking, tagging, parsing. Η Ιστοσελίδα μου Η σελίδα που φιλοξενεί το βιβλίο που μετέφρασα είναι η https://eclasspython.000webhostapp.com/ Κατασκευάστηκε με WordPress το οποίο είναι φιλικό προς τον χρήστη και είναι ένα από τα καλύτερα CMS (content management system) όπως το Joomla και το Drupal. Φιλοξενείται σε έναν από τους server της https://www.000webhost.com/

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τζήμας Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Μαθησιακή αναλυτική, Python, Επεξεργασία φυσικής γλώσσας, Υπολογιστική γλωσσολογία, Γλωσσική τεχνολογία, Natural Language Toolkit.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Ε > Εκπαίδευση
Ε > Εκπαίδευση ενηλίκων
Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Ε > Εξόρυξη δεδομένων
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Π > Προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών
Τ > Τεχνητή νοημοσύνη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jan 2020 13:40
Last Modified: 15 Jan 2020 13:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10194

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top