Τεχνική βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων στο σχεδιασμό δικτύων επικοινωνιών

Τεκτονίδης, Κωνσταντίνος (2019) Τεχνική βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων στο σχεδιασμό δικτύων επικοινωνιών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI31_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στα πλαίσια της τεχνητής νοημοσύνης και τεχνητής ζωής έχουν αναπτυχθεί διάφοροι αλγόριθμοι που μιμούμενοι διεργασίες της φύσης προσδοκούν να δώσουν λύση σε διάφορα προβλήματα. Τέτοιοι αλγόριθμοι ονομάζονται μεθευρετικοί αλγόριθμοι βελτιστοποίησης. Αντικείμενο της ακόλουθης εργασίας είναι η παρουσίαση του αλγορίθμου Βελτιστοποίησης Σμήνους Σωματιδίων (Particle Swarm Optimization - PSO) και της χρήσης του σε εφαρμογές στα συστήματα αυτομάτου ελέγχου. Ο “Particle Swarm Optimization (PSO)” είναι ικανός να παράγει λύσεις για τη βελτιστοποίηση των προβλημάτων. Θα συνεχίσουμε με κάποιες από τις παραλλαγές του PSO στην αναζήτηση στο συνεχή χώρο, καθώς θα δούμε και κάποια ορισμένα θέματα σχετικά με το συνεχή χώρο αναζήτησης τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε με κάποιες τροποποιήσεις του PSO και θα τα παρουσιάσουμε ταυτόχρονα με λεπτομέρεια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Μεθευρετικοί αλγόριθμοι βελτιστοποίησης, Αλγόριθμος Βελτιστοποίησης Σμήνους Σωματιδίων, Particle Swarm Optimization (PSO), Βελτιστοποίηση.
Subjects: Α > Αλγόριθμοι
Τ > Τεχνητή νοημοσύνη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 Jan 2020 07:28
Last Modified: 10 Jan 2020 07:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10188

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top