Σύστημα αναγνώρισης αντικειμένων

Τζεβανίδης, Χρήστος Σ. (2019) Σύστημα αναγνώρισης αντικειμένων. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS5_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το project της εργασίας μας με τίτλο «Σύστημα Αναγνώρισης Αντικειμένων», αφορά την δημιουργία μίας εφαρμογής η οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει κατά περίπτωση τους αριθμούς - χαρακτήρες πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων I.X και εν συνεχεία να μας απεικονίζει σε ένα πλαίσιο το αποτέλεσμα που κατά προσέγγιση καταλήγει. Η παρούσα εργασία παρουσιάζει τις προσπάθειες στη διερεύνηση για το ποιοι είναι οι συμβιβασμοί που θα ασχοληθεί ένας σχεδιαστής - προγραμματιστής κατά την προσθήκη λειτουργίας ανίχνευσης διάφορων αντικειμένων σε ένα πρόγραμμα αντίστοιχης θεματολογίας ή σε ένα ενσωματωμένο σύστημα κατ’ επέκταση. Με την βοήθεια της OpenCV, έγινε αντιληπτή η κατανόηση της ευκολίας με την οποία μπορούμε ποια να δημιουργήσουμε κώδικες ρομποτικής αντίληψης και επιπέδου αποτελεσμάτων όπου σε συνδυασμό με μηχανές εκμάθησης όπως το SVM, καταφέρνουμε να δώσουμε μια δυναμική και ευέλικτη επεξεργασία σε ένα σύνολο διαφορετικών δοθέντων δεδομένων την κάθε φορά.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Δόσης Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: OpenCV (Open Source Computer Vision Library), SVM (Support Vector Machines), C, C + +, Linux, Windows, Mac OS 9 X, Python, Ruby, Matlab, Κώδικες ρομποτικής αντίληψης.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 Dec 2019 09:22
Last Modified: 20 May 2021 05:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10184

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top