Η καλλιέργεια της μηλιάς και αξιολόγηση κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας για βέλτιστη συντηρησιμότητα

Χατζόγλου, Παναγιώτης (2019) Η καλλιέργεια της μηλιάς και αξιολόγηση κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας για βέλτιστη συντηρησιμότητα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap15_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση και αξιολόγηση των κριτηρίων της συλλεκτικής ωριμότητας των καρπών των μήλων για την βέλτιστη συντηρησιμότητα. Στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν όλους εκείνους που ασχολούνται με την δενδροκομία και ιδιαίτερα με την μηλοκαλλιέργεια, όπου θα μπορούν να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή τους, την συντηρησιμότητα των καρπών με σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται κυρίως στην καλλιέργεια της μηλιάς (βοτανική περιγραφή, εδαφοκλιματικές συνθήκες, ποικιλίες, υποκείμενα, εγκατάσταση οπωρώνα, κλαδέματα, άρδευση, καταπολέμηση ζιζανίων, θρέψη-λίπανση, καρποφορία και ωρίμανση-συγκομιδή-συντήρηση). Το δεύτερο περιλαμβάνει το πειραματικό μέρος, για να παρατηρηθούν οι σταδιακές αλλαγές των κριτηρίων ωριμότητας των μήλων και η αναγνώριση του κατάλληλου σταδίου συγκομιδής, δεδομένου ότι οι ημερομηνίες έναρξης συγκομιδής των μήλων δεν είναι κάθε χρόνο οι ίδιες, καθώς επηρεάζονται από πολλούς εξωγενείς παράγοντες, κυρίως των εδαφοκλιματολογικών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Άρδευση, Πολλαπλασιασμός, Ποικιλίες μήλων, Φυσικές μεταβολές, Χημικές μεταβολές
Subjects: Μ > Μηλιά
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Oct 2019 07:19
Last Modified: 31 Oct 2019 07:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10154

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top