Μπάρτζος, Ξενοφώντας (2003) Παραγωγή ερυθρού οίνου προερχομένου από βιολογική αμπελοκαλλιέργεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap28_2003.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (816kB) |
Abstract
Η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, άρα και του κρασιού, διέπεται από τις διατάξεις του ΚΑΝ 2092/91(ΕΟΚ) ¨Περί του βιολογικού τρόπου παραγωγής προϊόντων και των σχετικών ενδείξεων στα γεωργικά προϊόντα και στα είδη διατροφής¨. Σήμερα οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερα γεωργικά προϊόντα και είδη διατροφής που προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον και χρησιμοποιούν οικολογικές μεθόδους παραγωγής. Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον άρχισε από τις ανεπτυγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου παρατηρήθηκε διαταραχή της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Με τη βιολογική γεωργία αποτρέπεται η χρησιμοποίηση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο τον καταναλωτή άμεσα με την ύπαρξη χημικών υπολειμμάτων, κυρίως, σε βρώσιμα γεωργικά προϊόντα.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Σαρρή Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Βιολογικό κρασί, Έλεγχοι πιστοποίησης, Ασθένειες αμπελιού |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια Β > Βιολογική γεωργία Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 21 Mar 2015 16:57 |
Last Modified: | 31 Mar 2015 06:47 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1014 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |