Μάρκου, Θεοδώρα (2003) Ανάλυση μικροβιολογικής επικινδυνότητας νωπού γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap18_2003.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (426kB) |
Abstract
Τα τελευταία χρόνια παρά την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και τις βελτιώσεις που έγιναν στον τομέα της επεξεργασίας, της συντήρησης, της συσκευασίας και της διακίνησης των τροφίμων, ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων τα οποία περιέχουν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών και δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη θερμική επεξεργασία πριν δοθούν για κατανάλωση. Ένα από τα βασικότερα τρόφιμα, το οποίο λόγω της χημικής του συνθέσεως προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός πλήθους μικροοργανισμών με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προκαλεί τροφοτοξινώσεις, είναι το γάλα. Το γάλα είναι ένα βιολογικό προϊόν και αποτελεί την μοναδική και πλήρη τροφή για τα πρώτα στάδια της ζωής του νεογέννητου των θηλαστικών. Στον άνθρωπο μετά τους πρώτους μήνες της ζωής του, το γάλα δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί όμως μια άριστη τροφή και μια από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας ασβεστίου, φωσφόρου καθώς και ορισμένων βιταμινών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Ράγκος Γεώργιος |
Uncontrolled Keywords: | Παθογόνοι μικροοργανισμοί, Παράσιτα, Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 21 Mar 2015 16:41 |
Last Modified: | 27 Mar 2015 11:33 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1012 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |