Τυποποίηση και συντήρηση νωπών επιτραπέζιων ροδακινών

Μαντζίλας, Χρήστος (2003) Τυποποίηση και συντήρηση νωπών επιτραπέζιων ροδακινών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap12_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Με την παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν οι μέθοδοι τυποποίησης και συντήρησης των ροδάκινων αλλά και να επισημανθεί η αναγκαιότητα αυτών στη σύγχρονη εμπορία. Το ροδάκινο, ως ευπαθές προϊόν, απαιτεί ολοκληρωμένη αντιμετώπιση με την εφαρμογή της κατάλληλης γνώσης και τεχνολογίας σε όλα τα στάδια. Στην αρχή παρουσιάζονται η κατανομή της ροδακινιάς και η καλλιέργεια αυτής. Αναφέρονται περιγραφικά οι ποικιλίες της ροδακινιάς που χρησιμοποιούνται σήμερα και αναλυτικά τα κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας. Στο κεφάλαιο της τυποποίησης αναλύονται οι κανόνες, οι αρχές, τα όρια, οι κατηγορίες και τα κριτήρια. Στην συνέχεια ακολουθεί η συσκευασία, η πρόψυξη, η μεταφορά και τα πλεονεκτήματα, το κόστος εμπορίας και οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη τυποποίηση. Στην συντήρηση των ροδάκινων, αναπτύσσονται από τις βασικές μέθοδοι και τις βασικές αρχές λειτουργίας έως και τα ανώτατα και κατώτατα όρια, τα συστήματα ασφάλειας και τις φυσιολογικές ανωμαλίες που προκύπτουν απ’ την συντήρηση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κίτσος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Βοτανική ταξινόμηση, Ποικιλίες ροδακινιάς, Εκτίμηση ωριμότητας, Εμπόριο ροδακίνων
Subjects: Ρ > Ροδακινιά
Τ > Τυποποίηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 16:33
Last Modified: 27 Mar 2015 11:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1010

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top