Ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων στην εκπαίδευση, μια προσέγγιση μέσω των απόψεων εκπαιδευομένων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τσολακόπουλος, Χρυσόστομος (2019) Ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων στην εκπαίδευση, μια προσέγγιση μέσω των απόψεων εκπαιδευομένων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MPRM1_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (61MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι μέσα από τις απόψεις του δείγματος 201 εκπαιδευομένων, έξι Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, να διερευνήσει το αποτέλεσμα, τόσο ως προς τη χρήση των εργαλείων, όσο και ως προς την επίτευξη της αποστολής των Δημοσίων Σχέσεων. Το θεωρητικό πλαίσιο της έρευνάς βασίζεται στους ορισμούς και στη θεώρηση των εννοιών των Δημοσίων Σχέσεων και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα από τη βιβλιογραφία. Η συλλογή των δεδομένων της εμπειρικής έρευνας έγινε με τη χρήση ερωτηματολογίου και η επεξεργασία τους με στατιστική περιγραφή. Οι δημόσιες σχέσεις στην δημόσια εκπαίδευση δεν έχουν ερευνηθεί σημαντικά. Η έλλειψη παρόμοιων ερευνητικών εργασιών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), οδήγησε στο σχεδιασμό και στη διεξαγωγή της παρούσας έρευνας. Μαθητές, που σε κάποια περίοδο της ζωής τους εγκατέλειψαν το σχολείο, αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μετά από χρόνια επιλέγοντας τα Σ.Δ.Ε .. Τα πρώτα αυτά ερευνητικά αποτελέσματα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ερωτήματα και συζήτηση για την εφαρμογή των Δημοσίων Σχέσεων στα σχολεία και να φανούν χρήσιμα για καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, τόσο για το υπουργείο παιδείας, όσο και για τους συντελεστές του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, με σκοπό τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Καλογηράτου Ζαχαρούλα
Uncontrolled Keywords: Επαγγελματική επικοινωνία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Εκπαιδευόμενοι.
Subjects: Δ > Δημόσιες σχέσεις
Ε > Εκπαίδευση
Ε > Εκπαίδευση ενηλίκων
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Aug 2019 06:30
Last Modified: 30 Aug 2019 06:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10065

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top