Ανάλυση δικτύων στις οπτικές ίνες

Δασκουλίδης, Κωνσταντίνος and Τσενικλής, Γεώργιος (2018) Ανάλυση δικτύων στις οπτικές ίνες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI22_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Στην εργασία μας διερευνούμε την οπτική ίνα και τις εφαρμογές της. Η χρήση της οπτικής επικοινωνίας ξεκίνησε πάρα πολλά χρόνια πίσω για να εξελιχθεί, με τις απαιτήσεις των εποχών, σε αυτό που είναι σήμερα. Η οπτική ίνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οπτικής επικοινωνίας και τις τελευταίες δεκαετίες τείνει να εξελίσσεται συνεχώς. Μέσα από την εργασία θα μελετήσουμε την εξέλιξη που παρουσιάζεται και ό,τι περιβάλλει την οπτική ίνα αυτή καθ’ αυτή. Επίσης θα δούμε το τρόπο λειτουργίας της ίνας, το πως δηλαδή μεταφέρεται η πληροφορία ως φωτεινή ακτίνα, καθώς και τους τομείς που βρίσκει εφαρμογή. Θα αναλύσουμε την δομή της και τους τύπους καλωδίων της, καθώς και την επιρροή που δέχεται από το περιβάλλον. Θα εξετάσουμε κατά πόσο η οπτική ίνα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα μετάδοσης αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει. Επίσης θα αναφέρουμε τις αρχιτεκτονικές με τη χρήση των οπτικών ινών στο δίκτυο. Τέλος, αναλύουμε τη μέθοδο RFC 2544 και τις βασικές μετρήσεις αξιολόγησής που παρέχει, και παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα που συλλέξαμε από την μέτρηση που πραγματοποιήσαμε σε εγκαταστάσεις του ομίλου ΟΤΕ.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Οπτική ίνα, Διάδοση πληροφορίας, Μέσο μετάδοσης, Εφαρμογές, Οπτικά δίκτυα, Δεδομένα, Φωτεινό σήμα, Δικτύωση, Πυρήνας, Εφαρμογή, Αρχιτεκτονική, Μεταγωγή, Ethernet, Μέτρηση, Εξοπλισμός, Καλώδιο, Κύκλωμα, Πακέτα, Πλαίσια, RFC 2544, Τηλεπικοινωνίες.
Subjects: Ο > Οπτικές επικοινωνίες
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Τ > Τηλεπικοινωνία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Jul 2019 08:40
Last Modified: 18 Jul 2019 08:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10047

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top