Καλλιέργεια αμπέλου και διαδικασία οινοποίησης

Καπετανάκης, Εμμανουήλ (2003) Καλλιέργεια αμπέλου και διαδικασία οινοποίησης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap21_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (183kB)

Abstract

Οι ευνοϊκές για την αμπελοκαλλιέργεια συνθήκες, κλιματολογικές, εδαφολογικές κ.α. επέτρεψαν την διάδοσή της σε όλο τον Ελληνικό χώρο από πολύ παλιά. Οι βασικές αρχές της αμπελοοινικής πολιτικής που ακολουθήθηκαν συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αποτελούν προϋποθέσεις για την δημιουργία κρασιού καλής ποιότητας. Η Χώρα μας έχει παράδοση στην οινοποίηση. Τα τελευταία χρόνια όμως η Ελληνική αγορά αντιμετωπίζει έντονη κρίση. Τα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης είναι η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης με το φαινόμενο των απούλητων κρασιών να δημιουργούν ένα πλεόνασμα που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τερζίδης Ευθύμιος
Uncontrolled Keywords: Μορφολογία του αμπελιού, Καλλιεργητικές συνθήκες, Εμφιάλωση οίνου, Παλαίωση οίνου
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 15:09
Last Modified: 24 Mar 2015 10:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1000

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top