Τσίκα, Καλλιρόη (2018) Προσδιορισμός της χημικής σύνθεσης και της διατροφικής αξίας ξηρής και νωπής μυζήθρας από καταστήματα στην περιοχή της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap11_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (393kB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τη ξηρής και νωπής μυζήθρας που πωλείται στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και τη χημική σύνθεση και διατροφική της αξία. Χρησιμοποιήθηκαν 7 δείγματα ξηρής και νωπής μυζήθρας τα οποία αγοράστηκαν από μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης της Φλώρινας. Στα δείγματα έγινε προσδιορισμός της χημικής τους σύνθεσης και ειδικότερα της περιεκτικότητας τους σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, λίπος, χλωριούχο νάτριο, μετρήθηκε η ενεργός οξύτητα (pH) ως κριτήριο φρεσκότητας. Τέλος, έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων της παρούσας έρευνας με τα αποτελέσματα των διατροφικών ετικετών. Η μελέτη έδειξε πως η χημική σύνθεση των εξετασθέντων δειγμάτων πληρούν τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Διατροφική αξία μυζήθρας, Γαλακτικό οξύ, Πρωτεΐνες |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 24 Oct 2018 10:34 |
Last Modified: | 24 Oct 2018 10:34 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9786 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |