Ζέρβου, Νίκη (2009) Τα αλλεργιογόνα συστατικά στα τρόφιμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap19_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (902kB) |
Abstract
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν στα τρόφιμα, οι μέθοδοι ανίχνευσής τους, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επισήμανση των συστατικών αυτών. Όπως είναι γνωστό, τα τρόφιμα όταν αλλοιωθούν προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο, είναι δηλαδή τοξικά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τρόφιμα αν και δεν είναι τοξικά προκαλούν βλάβες, τις αλλεργίες. Ένας από τους λόγους που ευνοούν την κατάσταση αυτή, είναι ότι στην εποχή μας τα φυσικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, παραχωρούν τη θέση τους σε συσκευασμένα προϊόντα, εμπλουτισμένα με χημικές ουσίες (πρόσθετα), όπως συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, αντιβιοτικά, ορμόνες κλπ.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μπουλούμπαση Ελισάβετ |
Uncontrolled Keywords: | Τροφικές αλλεργίες, Ανίχνευση αλλεργιογόνων συστατικών |
Subjects: | Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 17 Mar 2015 10:55 |
Last Modified: | 09 Nov 2015 15:52 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/829 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |