Καλλιέργεια της αμπέλου - οινοποίηση και τυποποίηση

Μακριδάκης, Ιωάννης (2004) Καλλιέργεια της αμπέλου - οινοποίηση και τυποποίηση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (635kB)

Abstract

Η άμπελος, φυτό αναρριχώμενο και με χαρακτηριστική μορφολογία, περνά από διάφορα στάδια μέχρι να παράγει τον καρπό της, το σταφύλι. Η επιλογή της ποικιλίας, η καλλιέργεια του εδάφους, η καταπολέμηση των ζιζανίων, η λίπανση, το πότισμα, το κλάδεμα και το βλαστολόγημα αποτελούν τις κύριες εργασίες για καλή ποιότητα και απόδοση. Τέλος, γίνεται η συγκομιδή του σταφυλιού, ο λεγόμενος τρύγος και η μεταφορά του προϊόντος στον τόπο οινοποίησης. Οι παραπάνω διαδικασίες περιγράφονται στο Α΄ μέρος της εργασίας. Το Β΄ μέρος περιλαμβάνει την διαδικασία της οινοποίησης, δηλαδή τις εργασίες που γίνονται για την μετατροπή του σταφυλιού σε μούστο. Αυτές είναι: η έκθλιψη, ο αποχωρισμός των βοστρύχων, η στράγγιση, η συμπίεση, η απολάσπωση και τέλος η διόρθωση του γλεύκους

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κίτσος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Μορφολογία αμπέλου, Ασθένειες αμπέλου, Οινοποίηση, Εμφιάλωση οίνου
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οινοποιία
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:13
Last Modified: 18 Mar 2015 08:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/783

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top