Καρανάτσος, Αμβρόσιος (2010) Παραγωγή και ποιότητα εμπλουτισμένου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp29_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (275kB) |
Abstract
Γνωρίζοντας ότι το γάλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα του ανθρώπου που συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του και στην καλή λειτουργία του πεπτικού του συστήματος κυρίως στην βρεφική ηλικία η βιομηχανίες γάλακτος προβάλουν την νέα γενιά γάλακτος που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ανοδική πορεία ως προς την προτίμηση τους από τους ανθρώπους Έτσι τόσο το νωπό όσο και το συμπυκνωμένο γάλα έχουν υποστεί κάποιες χημικές αναταράξεις χωρίς βεβαία να αλλοιωθεί η ποιότητα και η γεύση αυτών των γαλάτων. Όσο για τα αρχικά(απλά) γάλατα των εταιριών αυτών υπάρχουν ακόμα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ κρατώντας καλά την επί χρόνων παράδοση τους στην ποιότητα. Οι χημικές ουσίες που έχουν προστεθεί δεν έχουν σαν σκοπό να βλάψουν τον άνθρωπο αλλά να βοηθήσουν μεγάλους και μικρούς με προβλήματα είτε στην πρόσληψη γάλακτος είτε σε κάποια θέματα υγείας (έλλειψη σιδήρου και βιταμινών, πεπτικά προβλήματα κτλ)
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Γάλα, Παραγωγή γάλακτος, Ποιότητα γάλακτος |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομία - Ελλάδα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 16 Mar 2015 08:06 |
Last Modified: | 31 Mar 2015 08:56 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/764 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |