Τσελέπη, Ελένη (2013) Παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος στο επίπεδο εκτροφής = Factors affecting the health and quality of milk in level of breeding. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap33_2013.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (417kB) |
Abstract
Η παραγωγή ενός ποιοτικού και υγιεινού γάλακτος αποτελείται από ένα σύνολο παραγόντων που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Κύριος παράγοντας του αγελαδινού γάλακτος αποτελεί η φυλή της αγελάδας, η ποιότητα του οποίου διαφέρει από φυλή σε φυλή. Επίσης καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το στάδιο της γαλακτικής περιόδου στο οποίο βρίσκεται το ζώο. Η κατάσταση της υγείας του ζώου αποτελεί αναπόσπαστο κριτήριο για την παραγωγή του γάλακτος. Η διατροφή συμβάλει καθοριστικά και αποτελεί έναν κύριο παράγοντα αφού μέσω αυτού το ζώο καλύπτει τις ανάγκες τις γαλακτοπαραγωγής του. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο σε μία εκμετάλλευση. Προσωπικό απαλλαγμένο από ασθένειες και με γνώση του αντικειμένου συμβάλλουν σημαντικά στην υγιεινή του ζώου και του σωστού χειρισμού του. Η διαδικασία του αρμέγματος εφόσον πραγματοποιηθεί σωστά συμβάλει στην καλή ποιότητα.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Γαλακτοκομική περίοδος, Διατροφή ζώου, Μαστίτιδα |
Subjects: | Α > Αγελάδες - Εκτροφή Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 12 Mar 2015 08:27 |
Last Modified: | 30 Mar 2015 12:16 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/604 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |