Βιδάκη, Χαρίκλεια (2011) Μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων φυτικών ελαίων μετά από βαθύ τηγάνισμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap45_2011.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Σε αυτήν την πτυχιακή διατριβή, θα μελετηθεί το πόσο μεταβάλλονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα ,υπεροξείδια) μερικών φυτικών ελαίων (ηλιέλαιο, φοινικέλαιο, βαμβακέλαιο, καλαμποκέλαιο και μείγμα λαδιού) μετά από βαθύ τηγάνισμα να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για τα οποία όλοι έχουμε αναρωτηθεί σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, υπεροξείδια) των σπορέλαιων κατά την 3 επαναχρησιμοποίησή τους σε υψηλή θερμοκρασία για πολλές φορές καθώς και μετά από πόσα συνεχόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι το προϊόν κρίνεται ακατάλληλο εξαιτίας των διάφορων βλαβερών προϊόντων που παρ άγονται στις υψηλές θερμοκρασίες που υπόκειται το κάθε έλαιο. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα για την καταλληλότητα της χρήσης των σπορέλαιων μετά τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι θα τις γίνουν γνωστά από το πειραματικό μέρος της πτυχιακής διατριβής αφού διεξήγαμε πείραμα κατά το οποίο τηγανίσαμε πατάτες σε φριτέζα (οικιακού τύπου, χωρητικότητας 2λίτρων) έξι φορές στο ίδιο λάδι με συγκεκριμένη ελεγχόμενη θερμοκρασία 170οC χρόνο για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ακριβή αποτελέσματα
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδάκη Χαρίκλεια |
Uncontrolled Keywords: | Ηλιέλαιο, Φοινικέλαιο, Καλαμποκέλαιο, Βαμβακέλαιο, Σπορέλαιο, Οξείδωση, Ελαιόλαδο, Λιποξυγενάση, Φωσφολίπαση, Θερμική επεξεργασία λαδιού, Τηγάνισμα |
Subjects: | Ε > Έλαια και λίπη, Εδώδιμα Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 08 Mar 2015 19:09 |
Last Modified: | 26 Nov 2015 09:50 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/466 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |