Πηλιανίδης, Κωνσταντίνος (2004) Χημικά πρόσθετα και διατροφή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
| ![[img]](http://anaktisis.uowm.gr/style/images/fileicons/text.png) | Text fp14_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (653kB) | 
Abstract
Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: 1) συντηρητικά, 2) αντιοξειδωτικά 3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα 4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.
| Item Type: | Thesis (BSc) | 
|---|---|
| Uncontrolled Keywords: | Τεχνητές χρωστικές ουσίες, Συντηρητικά τροφίμων, Αντιοξειδωτικές ουσίες, Στερεοποιητικές ουσίες | 
| Subjects: | Δ > Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας | 
| Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) | 
| Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου | 
| Date Deposited: | 10 Apr 2015 14:25 | 
| Last Modified: | 14 May 2015 11:21 | 
| URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1762 | 
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
|  | View Item | 


