Πηλιανίδης, Κωνσταντίνος (2004) Χημικά πρόσθετα και διατροφή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp14_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (653kB) |
Abstract
Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: 1) συντηρητικά, 2) αντιοξειδωτικά 3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα 4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Τεχνητές χρωστικές ουσίες, Συντηρητικά τροφίμων, Αντιοξειδωτικές ουσίες, Στερεοποιητικές ουσίες |
Subjects: | Δ > Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 10 Apr 2015 14:25 |
Last Modified: | 14 May 2015 11:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1762 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |