Παραγωγή παραδοσιακής και βιομηχανικής γιαούρτης

Κουζουκίδης, Μάξιμος (2005) Παραγωγή παραδοσιακής και βιομηχανικής γιαούρτης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap34_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (868kB)

Abstract

Η ασφάλεια των τροφίμων έχει άμεση σχέση με την υγεία του καταναλωτή και κατά συνέπεια είναι σοβαρό θέμα και αδιαπραγμάτευτο. Η ευαισθησία των καταναλωτών απέναντι στις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην υγεία τους από τη βρώση ακατάλληλων ή και επικίνδυνων τροφίμων είναι τεράστια. Τα σχετικά σκάνδαλα που κατά καιρούς προκύπτουν και με επιμονή προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λαμβάνουν τεράστια έκταση και προκαλούν ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες στους κλάδους που εμπλέκονται με την παραγωγή των τροφίμων. Τα πρόσφατα παραδείγματα με τις διοξίνες και την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια είναι και τα πλέον χαρακτηριστικά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις περιπτώσεις απλών κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καλογήρου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Γαλακτοκομικά προϊνόντα, Παστερίωση, Γιαούρτι
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Π > Παραγωγή και διανομή αγαθών
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 09:00
Last Modified: 05 Mar 2015 08:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/174

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top