Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της

Δήμτσα, Παρασκευή (2010) Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp19_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (20MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια η υγιεινή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μας σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την υγεία μας από πολλές σύγχρονες ασθένειες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας . Τιμητική θέση στη καθημερινή μας διατροφή έχει και η σόγια μιας καμία άλλη μη ζωική τροφή δεν παρέχει στον οργανισμό τόσο μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Α και υπάρχουν 1300 διαφορετικοί τύποι σόγιας, οι βασικοί είναι τρείς : η κίτρινη ή κοινή σόγια, η πράσινη και η κόκκινη. Η κίτρινη σόγια: είναι η πιο διαδεδομένη, γιατί περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (40%). Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή τοφού, λαδιού και γάλακτος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιακαλής Λεωνίδας
Uncontrolled Keywords: Σογιέλαιο, Χρήσεις σόγιας, Λεκιθίνη, Προϊόντα σόγιας
Subjects: Σ > Σόγια (Φυτά)
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 30 Mar 2015 15:00
Last Modified: 22 Apr 2015 11:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1289

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top