Νέες κατηγορίες ενώσεων και βιολειτουργικά τρόφιμα

Διδώλης, Μάρκος Ραφαήλ (2012) Νέες κατηγορίες ενώσεων και βιολειτουργικά τρόφιμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap15_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Βιολειτουργικά τρόφιμα και νέες ενώσεις τροφίμων. Τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν και να επιδράσουν ευεργετικά στης κατάλληλες ποσότητες τον ανθρώπινο οργανισμό και διάφορα όργανα του οργανισμού ξεχωριστά εάν πάσχουν είτε εάν δεν πάσχουν να τα βοηθήσουν να γίνουν ποιο ανθεκτικά σε συγκεκριμένες ασθένειες είτε να μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες είτε να τις καταστρέφουν και έτσι να γίνεται ο οργανισμός ανθεκτικός σε ασθένειες όπως ο καρκίνος . Ακόμη μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα είτε ακόμη να ωφελήσουν στην αύξηση τις καλής HDL (Ηigh Density Lipoprotein) χοληστερίνης και μείωση της λεγόμενης κακής LDL (low Density lipoprotein).

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολειτουργικά τρόφιμα, Επεξεργασμένα τρόφιμα, Νέες ενώσεις
Subjects: Τ > Τρόφιμα
Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Nov 2023 09:08
Last Modified: 29 Nov 2023 09:08
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12290

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top