Μελέτη της επίδρασης της ανόργανης και οργανικής λίπανσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών πιπεριάς

Λίλης, Αθανάσιος (2022) Μελέτη της επίδρασης της ανόργανης και οργανικής λίπανσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών πιπεριάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG31-2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η πιπεριά (Capsicum annuum L.) ανήκει στην οικογένεια των σωληνοειδών (Solanaceae) κατάγεται από περιοχές της τροπικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, από όπου διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο. Η πιπεριά βρίσκεται μια σημαντική θέση στην παγκόσμια παραγωγή λαχανικών. Το παραγωγικό έτος 2018 η συγκομισθείσα ποσότητα πιπεριάς ήταν 752 χιλιάδες τόνοι σε παγκόσμιο επίπεδο, εν αντίθεση με το 2017 που ήταν 5,1% πιο χαμηλή . Έχει παρατηρηθεί ανοδική τάση από το 2007 μέχρι το 2018 της τάξης του 3,6% ανά παραγωγική χρονιά. Στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία έτη η καλλιέργεια της πιπεριάς για νωπή κατανάλωση, τόσο στην ύπαιθρο όσο και υπό κάλυψη δίνοντας υψηλές αποδόσεις. Το 2010 η παραγωγή έφτασε τους 2,5 χιλ. τόνους καταλαμβάνοντας έκταση 32 χιλιάδων στρεμμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραγιάννης Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Πιπεριά, Λίπανση, Οργανική, Ανόργανη
Subjects: Π > Πιπεριές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Sep 2022 10:56
Last Modified: 28 Sep 2022 10:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11992

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top