Σύγκριση αγελαδινού γάλακτος με φυτικά γάλατα και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου

Γκέμος, Ανδρέας Πασχάλης (2022) Σύγκριση αγελαδινού γάλακτος με φυτικά γάλατα και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG25_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να συγκριθούν καθώς και να γίνουν κατανοητές οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο αγελαδινό γάλα και τα φυτικά γάλατα. Επιπλέον, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με το ποιο είδος γάλακτος θεωρείται καλύτερο για την υγεία του ανθρώπου και συνεπώς ποιο είναι καλύτερο προς κατανάλωση. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο αγελαδινό γάλα και ειδικότερα τον ορισμό, τα συστατικά του, καθώς και την ποσότητα κατανάλωσης του από τους ανθρώπους. Επιπροσθέτως αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αγελαδινού γάλακτος στην υγεία και τέλος οι ασθένειες και αλλεργίες που προκαλούνται από την κατανάλωση του. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα φυτικά γαλατά, τα οποία είναι το γάλα αμυγδάλου, καρύδας ,σόγιας, βρώμης, ρυζιού, και φουντουκιού. Ειδικότερα, αναφέρονται όλα τα συστατικά που υπάρχουν στο κάθε γάλα καθώς και η ποσότητα κατανάλωσης από τον άνθρωπο. Επίσης μελετώνται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που υπάρχουν σε κάθε φυτικό γάλα και οι επιδράσεις τους στον οργανισμό. Τέλος γίνεται σύγκριση του αγελαδινού με κάθε φυτικό γάλα ξεχωριστά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο θεωρείται καλύτερο για τον άνθρωπο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιότσιας Αρσένης
Uncontrolled Keywords: Γάλα, Φυτικό γάλα, Συστατικά, Οφέλη, Κατανάλωση
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Sep 2022 09:53
Last Modified: 28 Sep 2022 09:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11986

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top