Λιάπη, Χριστίνα Αικατερίνη (2022) Ποιοτικά χαρακτηριστικά σοκολάτας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG21_2022.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (8MB) |
Abstract
Στην εργασία αυτή αναλύονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύτιμου προϊόντος που αυτό είναι η σοκολάτα. Η σοκολάτα λοιπόν είναι ένα προϊόν που ευδοκιμεί εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξελικτικέ σε ένα προϊόν πολυτελείας στις μέρες μας. Αυτό το προϊόν έχει ως γενέτειρα χώρες με τροπικό κλίμα. Συγκεκριμένα η ανάλυση ξεκινάει από την ιστορική εξέλιξη της σοκολάτας, δηλαδή πως ένα κακαόδεντρο μπορεί να προσφέρει την σοκολάτα και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το προϊόν. Αναλύεται επίσης η εισαγωγή της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όπου έχει πολύ ενδιαφέρον η ιδιαίτερη προτίμηση βασιλιάδων και γενικότερα υψηλόβαθμων στελεχών διάφορων χώρων στην σοκολάτα, καθώς και πως εξελίχτηκε η βιομηχανοποίηση της, δηλαδή πως από ένα προϊόν που χρησιμοποιούταν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχει μπει στα σπίτια κάθε πολίτη και με διαφορετικές μορφές. Όσον αφορά το κακαόδεντρο, γίνεται πλήρη αναφορά σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του και πως καταφέρνουμε να πάρουμε τον καρπό του και να παραχθεί ένα ιδανικό προϊόν για μικρούς και μεγάλους, δηλαδή αναφέρονται τα στάδια συγκομιδής του, οι συνθήκες ανάπτυξης του, τα είδη καρπών του, καθώς και τα στάδια επεξεργασίας του. Εξίσου σημαντική αναφορά γίνεται περί της διατροφικής αξίας της σοκολάτας, όπως και για την επιρροή της σοκολάτας στην υγεία του ανθρώπου, όπου έχει και θετικές επιπτώσεις και αρνητικές στον άνθρωπο. Επίσης, αναλύονται η εργοστασιακή παραγωγή της σοκολάτας, τα ειδή της και άλλοι τύποι αυτής που είναι αρκετά . Τέλος, στην εργασία υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για τον ποιοτικό της έλεγχο, δηλαδή νομοθεσία, συσκευασία και διάρκεια ζωής.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Σοκολάτα, κακαόδεντρο, είδη σοκολάτας, ποιοτικά χαρακτηριστικά |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 20 Sep 2022 10:43 |
Last Modified: | 20 Sep 2022 10:43 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11963 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |