Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και περιβάλλον: η περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε. = Corporate Social Responsibility and environment: the case of Greek Public Power Corporation

Καραγιάννη, Βασιλική (2022) Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και περιβάλλον: η περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε. = Corporate Social Responsibility and environment: the case of Greek Public Power Corporation. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img]
Preview
Text
DMC17_2022.pdf

Download (944kB) | Preview

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι, η ανάδειξη της σπουδαιότητας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα πλαίσια της ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Εντός αυτού του πλαισίου, μελετάτε η περίπτωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην Ελλάδα – ΔΕΗ και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει με σκοπό την ανάδειξη ενός περισσότερου κοινωνικού προφίλ. Για την καλύτερη προσέγγιση του ζητήματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.), παρούσα βιβλιογραφική μελέτη δομήθηκε σε τρία κεφάλαια και σε επιμέρους ενότητες. Συγκεκριμένα, στο εισαγωγικό σημείωμα πραγματοποιείται μια πρώτη αναφορά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και στην σημαντικότητα υιοθέτησης της από τις επιχειρήσεις ή τους οργανισμούς, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης τους. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην υπευθυνότητα των επιχειρήσεων και στον αντίκτυπο αυτής σε πολλαπλούς τομείς όπως η κοινωνία και το περιβάλλον. Στο δεύτερο κεφάλαιο προσεγγίζεται διεξοδικά η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) και παρουσιάζονται εκτός από τα χαρακτηριστικά της, η σημαντικότητα υιοθέτησης της σε πολλαπλούς τομείς. Στο τρίτο κεφάλαιο μελετάται η περίπτωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και οι δραστηριότητες – δράσεις αυτής στα πλαίσια ανάπτυξης του τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως αναπόσπαστο τμήμα του οργανισμού. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε η παρούσας μελέτη, αναφορικά με την σημαντικότητα της Ε.Κ.Ε. στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οργανισμών όπως η ΔΕΗ.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννακοπούλου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Υπευθυνότητα, Αειφόρος ανάπτυξη, Περιβάλλον, Ελλάδα, ΔΕΗ.
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Δ > Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού
Κ > Κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης
Π > Προστασία του περιβάλλοντος
Π > Περιβάλλον
Π > Περιβαλλοντική πολιτική - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Sep 2022 10:46
Last Modified: 13 Sep 2022 10:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11929

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top