Γεωργιάδου, Συμέλα (2021) Χαρακτηριστικά των υπερτροφών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG90_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας έχουν ενταχθεί πολλά νέα τρόφιμα. Μια κατηγορία τέτοιων τροφίμων αποτελούν και οι υπερτροφές ή αλλιώς τα λεγόμενα superfoods. Σε γενικά πλαίσια ως υπερτροφές, θα χαρακτηρίζαμε εκείνες τις τροφές οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, βοηθώντας ταυτόχρονα στην πρόληψη μερικών ασθενειών. Μάλιστα η σπουδαιότερη ιδιότητα των superfoods είναι κατά βάση η αντιοξειδωτική τους δράση. Στην παρούσα εργασία λοιπόν, η θεωρητική προσέγγιση του θέματος περιλαμβάνει την διερεύνηση της βιβλιογραφίας, με αναφορά στην ποιότητα των superfoods, στα χαρακτηριστικά τους και στην διατροφική τους αξία. Επίσης γίνεται μελέτη της καλλιέργειας τους στην Ελλάδα καθώς και της χρήσης τους. Από την άλλη το ερευνητικό μέρος προέβλεπε στη μελέτη ενός ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Το θέμα του οποίου σχετίζονταν με τα χαρακτηριστικά των υπερτροφών. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μας έδειξαν ότι οι υπερτροφές μπαίνουν στην ζωή των καταναλωτών ολοένα και περισσότερο. Ακόμα διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που συμμετείχε στην έρευνα, είχε ενημερωθεί για τα superfood είτε από το διαδίκτυο, είτε από κάποια τυχαία διαφήμιση.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσιότσιας Αρσένης |
Uncontrolled Keywords: | Υπερτροφές, Superfoods, Διατροφή, Ενεργειακή τροφή |
Subjects: | Δ > Διατροφή Τ > Τρόφιμα Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 17 Mar 2022 13:15 |
Last Modified: | 17 Mar 2022 13:15 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11612 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |